View Single Post
Eski 13-07-2008, 21:26   #215
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
eczadolabının bitkilerinde görülen arazın sebebi olarak çok sulanması dendi, oysa benim mantığıma
Kudret hocam;Mantık meselesi değil,Teknik meselesi bu...

İşte böyle düşünüyoruz ve yanlış yapıyoruz,Çok lafa karışmakda istemiyorum,Ukalalık yapıyormuş gibide algılanmaktan korkuyorum açıkçası (Affınıza sığınaraktan),

Ama Topraksız tarım diye de bitkileri su içinde yüzdürmenin hiç bir anlamı yok,

Sn eczadolabının sulama sistemini bir hatırlayalım,Düden şelalesi gibi,şarıl şarıl akıyor.15 dakikada bitki köküne ne kadar su veriliyor?

Perlit ortamında yetiştiricilik şöyle olur;
Bitki başına en az 7 lt perlit konur,sulama hava sıcaklığı ve nem göz önüne alınarak yarım saat veya saat başı,oda içerisinde ise belki 1,5 saatte bir 100 er cc ile başlanıp yine sıcaklığa göre 150 cc-200 cc olarak devam edilir. (bitki başına).

Dikkat etmemiz 4. suda damla damla saksımızın altından drenajımız gelmesi,5. , 6. suda ise ince iplik şeklinde drenaj gelmesi gerekir,

bundan sonra tekrardan suyumuzu 100cc çekip akşama kadar bu şekilde devam etmeliyiz ve akşam su vermemeliyiz (çok aşırı sıcakta bir defa su verile bilir).

Böyle bir sulama sistemini kurabilirmiyiz? Kuramıyorsak o başka.24 saat sulanmasının amacı nedir?

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön