Bugün biraz vaktim vardı ve hayatımda ilk kez şamişi yapmaya karar verdim. Hamur açmayı beceremem ama yufka ile yaptım, çok beğenildi.
Şam İşi
Malzemeler:
Muhallebi için;
1 Buçuk bardak irmik
Yarım paketcik mezdeki( damlasakızı)
1 bardak şeker
4 bardak su
Bir paket Yufka
Üzerine;
Pudra Şeker
Muhallebi malzemeleri ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Öte yandan yufkalar 3-4 parmak genişliğinde şeritlere ayrılır. Şeritleri ben bir de ortadan ayırdım. Yani yaklaşık 20 cm uzunluğunda 4-5 cm genişliğinde şeritler olarak düşünün. Şeritlerin kenarına, hazırladığım irmik muhallebisinden bir kaşık yerleştirdim ve ardından muska şeklinde kıvırarak şeritin sonun kadar katladım. Tüm malzemeyi sardıktan sonra yağda kızarttım. Üzerine pudra şeker serptikten sonra. Şamişi yemeye hazır oldu.
Şamişi yaparken fotoğraf çekmek aklıma gelmedi ancak yemeye hazırlanırken fotoğraf çekmek aklıma geldiği için işte yemeye hazır şamişi fotoğrafı. İnşallah bir dahaki sefere yapılışının da fotoğrafını çekebilirim.
|