View Single Post
Eski 07-06-2006, 11:37   #6
aybala
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
KAUÇUK - Ficus elastica



Yapraklar büyük, elips şeklinde, kalın derimsi yapıda, parlak koyu yeşil renklidir. Ortamlara kolay uyum sağladığından ve büyümesi hızlı olduğundan tercih edilir. 13-22oC sıcaklıklarda yaşayabilir. Üretilmesi çelik ve daldırmayla olur.

www.bitkikatalogu.com

Familya:Moraceae

Anavatanı:Tropikal ve subtropikal bölgeler.
Yaprağıyla göz dolduran salon bitkisidir.

Yer seçim: Çok aydınlk fakat direk güneş almayan ortam ister. Yıl boyunca oda sıcaklığında tutulmalıdır. Fakat yeşil yapraklılar daha serin ortamı tolere eder. Toprağı ılık ve nemli tutulmalıdır.

Su ve besin ihtiyacı: Yazın ve ilkbahar boyunca normal düzenli sulama ister fakat sonbahar ve kış süresince daha az suya gereksinim duyar. Aşırı sulamadan kaçınılmalıdır bu yaprakalrın dökülmesine sebep olur. Yazın 2 hafta arayla besin verilmelidir.

Bakım:Yapraklarına sıkça su püskürtmek olumlu sonuç verir. İlkbahar başlangıcında gerekli ise saksi değiştirilmelidir. Saksı değiştirirken çok amaçlı çiçek toprağı kullanılmalıdır. Budama dallanmayı teşvik eder.

Üretim:Budamadan çıkan dallarından İlkbahar ve yaz sonunda sıcak yastıklarda köklendirilerek üretilir.

Hastalık ve zararlılar:Kuru kalorifer ortamında örümcek ve tripsler görülür. Toprağı Kışın aşırı ıslak ve serin olursa bu yaprakların dökülmesine sebebiyet verir.

www.bahce.biz

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön