View Single Post
Eski 12-07-2008, 15:34   #1
ptahba
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2008
Sarıyerdeki Bahçem

Merhaba arkadaşlar, ilk mesajım, sitenizi 3 gün kadar önce keşfettim (ne yazık ki keşke önceden keşfedebilseydim). Yaz başında (Mayıs Ortası) şu anda oturduğum Sarıyer acarlar sitesindeki bahçe katı evime taşındım. Taşındığımda bahçede sadece yer yer çim vardı, çitlere sarılmış sarmaşıklar vardı başkada birşey yoktu. O mevsimde (sanırım yanlıştı ama) çim ektim, ortancalar zaten görünüyor, iki tane çiçek tarı yapıp ortasına ışık yerleştirdim. Fotoğrafı acayip çekmişim ancak ileride gördüğünüz çiçek tartından çite kadar olan bölüm kadar benim arkamda çıkmayan bölüm var. Fotoğrafta çıkmayan bölümde ileriye bahçe sınırına yakın ektiğim çam ağacı var çitlere sarılmış sarmaşıklar aynen mevcut.

Görebileceğiniz üzere çimleri beceremedim, yer yer sararma ve çıplaklaşma var. Ancak 3 yaşında canavar genlerine sahip son derece haşarı bir kızım var (ki bu evi almamızın sebebi de bizim ufaklıktır bahçede büyüsün istedik, eh villa alamayınca da ) sağolsun sabah tan koşmaya başlıyor aynı sitede kendisiyle yaşıt kuzenide bulunduğundan bahçede gündüz ne tip bir fırtına olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Bahçe konusunda hiç bilgim yok, sağdan soldan okuduklarım sadece.
Bahçe kuzeye bakıyor ancak 70-80 m. ötesinde bir blok daha olduğundan ilginçtir kuytuda kalıp sarıyerin ünlü rüzgarını pek almıyor. Henüz kış geçirmeden yazıyorum bunu elbette.

Çok uzun oldu gevezeliğimi mazur görün,

Ben bu bahçemde neler yetiştirebilirim, neler önerirsiniz? Öncelikle basılmaya dayanıklı çim istiyorum hatta çiçekli çim tohumları var sanırım çok hoş görünüyorlar. Limon ağacı istedim ancak 10 derecenin altında yaşayamayacağını okuduğumdan cesaret edemedim. Ben komşularımın önünü kapatmayacak ancak benim bahçemde sınır oluşturabilecek yaz kış yeşil ağaçlar, yaz içinse bahçemi renk cümbüşüne çevirecek çiçekler istiyorum, hayalim bu biraz naif bir istekse acemiliğime verin lütfen.

Uzatmak istemiyorum bahçemin fotoğrafını ekledim, değerli görüşlerinizden faydalanacağıma inanıyorum.

Teşekkür ederim...

Eklenen Resimler

ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön