Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eaglion
Yine aynı anda yazmışız Emre. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Saygımdan, söylememek için kendimi kaç gündür tutuyordum. Konuyu açtığına göre artık bırakayım.
Türk Bonsaicilerini birleştirmeye çalışırken, bir tartışmanın bu şekilde açılması bence tamamen talihsizlik. Bu şekilde ayırımcı bir düşence oluşturulup, bizler-onlar yaratıldığında, insanlar ikna olacak olsalar dahi kendileri savunacaklardır. Ali Bey'in günlerdir yaptığı da bu. Avrasyabonsai.com'da olanlar da. Açıkçası anlamsız ama, ben böyle bir girişten sonra kimsenin geri adım atamayacağını biliyorum. Çünkü tartışma doğru terimi bulma tartışmasını aşıp "Biz haklıyız onlar değil" halini aldı. İşte göstergesi:
Kimse birşeyler kanıtlamak veya özür dilemek zorunda değil. Hele hele tek bir kişiye. Bu kişinin Ali Bey veya yeni başlayan biri olması birşey değiştirmez. Ama iş bu dereceye getirildi.
Bir önceki mesajda yazdığım gibi bu bir benzetmedir.
VE BENZETMELERİN KANITI OLMAZ. 
|
Ben son mesajimi yazarken burada gelismeler olmus.
Sayin Eaglion Bonsai sevgi ureten bir calismadir. Bir yasam tarzidir onunla yatir onunla kalkarsiniz sevmeyi ve bilmeyi ogrenirirsiniz. Bildiklerinizi hic bir sey saklamadan hic bir sey beklemeden, ogretmiye calisirsiniz, paylasirsiniz. Bonsai gruplasma deyil dayanisma icerisinde olmalidir ki gelisip buyusun.
Ben aramizdan ayrilip baska bir site kuran arkadaslarimizi suclamadim, alinti yaparak verdiginiz orneklerde sadece onlarin bir yanlis icerisinde oldugunu anlatmak istedim Yoksa ben kisi olarak veya agacla.net olarak hakliyiz bizim supurgemiz kazandi tavirlari icerisinde de degiliz Bir onceki mesajimda da dedigim gibi Supurge tarzi ne sahsimin ne agaclar.netindir zaten nasil olabilirki tum dillerde kullanilan bir terim. Gordugum bu yanlisi tartisma konusu yapmasaydim kendimi bile bile bir yanlisa goz yummus olarak gorecek ve hep rahatsiz olacaktim.
En azindan simdi dogru bildiklerimi soylemis oldugumdan icim rahat. Agaclar.nette veya baska bir yerde bonsai icin yapilmis bir yanlislik gorsem yine soylerim bu da benim tarzim. Bunu yaparken de hic bir art niyetim yok yaptiklarim sadece bonsai icindir. Bonsaide ben hepinizden iyi bilirim diye bir iddiam da yok bildiklerimi ogretirken ben de sizlerden bir cok seyi ogreniyorum.
Bonsai kimsenin tekelinde degildir ne agaclar.netin ne benim nede bir baskasinin
Gun gelecek Turkiyedeki her sehirde onlarca bonsai kulubu bir o kadar da Turkce bonsai sitesi olacak ve bunlar olurken kutuplasmak degil bilgi alisverisi deneyim paylasimi ile bonsai daha ileriye goturulecektir.
Karsimdaki kim olursa olsun yalistir diye bonsai konusunda kimsenin benden ozur dilemesini hicbir zaman istemedim,istemem de. Alinti yaptiginiz yerdeki sozlerim yanlis anlasildi. Gerekirse ozur dileycek olan bendim
Bonsaide kirginligin yasanmasi degil, yapilan guzelliklerin paylasilmasi umudu ile.