View Single Post
Eski 11-07-2008, 11:01   #48
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Ben olsam ilk olarak, işe başlamadan bahçenin tümünü görebilecek bir noktadan genel bir fotoğrafını çekerdim. İşe ilk yabani otları temizlemekle başlardım. Bahçe çimle kaplıysa çimleri biçerdim. Bu iki işlemden sonra bahçenin yüzü gözü biraz açılıp, kusurlar veya yapılacaklar daha çok ortaya çıkardı. Sonra düzgün bir şekilde ağaçların ve bitkilerin çanaklarını açardım. Çanakları bol suyla doldurup ağaçlarımı ve bitkilerimi biraz şımartırdım ki beni sevsinler Sonra bahçenin tümünü görebilecek uzaklıkta bir köşeye gidip ne var ne yok şöyle bir güzel bakıp, tekrar fotoğraf çekerdim ki farkı daha güzel anlayayım. Bitkileri düzenledikten sonra bahçemin gölge ve serin bir köşesinde sevdiklerimle oturacak güzel bir köşe hazırlardım....

Sonra burada "mava/bahçe düzenleme deneyimleri" diye bir başlık açardım Bahçem nereden nereye gelmiş buradan takip ederdim. Buradaki arkadaşlarımdan güzel fikirler gelecektir muhakkak, aklıma yatanları uygulardım

Böylece, ben bunları yaparken deneyim sahibi olacağımdan, benim ilk başladığım günlerdeki gibi acemi olarak işe başlayacak arkadaşlarıma da yol göstermiş olurdum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön