Merhabalar
Ben de yeni üyeyim. Anladığım kadarı ile buradaki herkes bu işlerde epey yol katetmişler.
Benim durumum ise çok vahim. Ben daha önce bir ot dikmemiş biriyim, bu işlerden de hiç anlamam. Evet doğayı çok severim, yeşili, çiçekleri çimenler ama şimdiye kadar sadece seyirci idim. Şimdi emekliliğe birkaç yıl kala bir bahçe alsak ve yavaş yavaş düzenlesek derken. Uygun fiyata bir bahçe bulduk ve aldık...
Ama bahçe boş değil, hatta fazlasıyla dolu... Sağ olsun bizden önceki sahibi ne bulursa dikmiş. 350 metrekarelik bahçede sayamadım ama en az 50 çeşit bitki ve ağaç var ve biz bunların çoğunun adını bile bilmiyoruz.
On beş gündür bizim olan bahçemizde tam bir kaos yaşıyoruz. Bazı meyveleri kuşlar yemiş, bazı ağaçlar kurumaya, böceklenmeye başlamış, yabani otlarla dolu v.s.
Sanırım önceki sahibi yaklaşık bir yıldır filan hiç ilgilenememiş. Allah'tan damla sulama sistemi var. Ama biz ona bile daha ısınamadık.
Sayın tecrübe sahibi arkadaşlardan ricam şu: Ben nereden başlayacağım? İlk aşamada neler yapmam gerekir?
Hafta sonu gittiğimde ayrıntılı resimler çekmeye çalışacağım. Sanırım böylece daha somut değerlendirmelerde bulunabilirsiniz.
Herkese şimdiden teşekkür ederim...
|