Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fire_
Ben bahçemdeki ceviz ağacından toplayacağım cevizleri köklendirmek istiyorum.
Bu iş için cevizleri ne zaman toplamalıyım. Şimdi toplayıp üzetindeki yeşil tabakayı bıçakla kesip eksem köklenir mi?
Köklendiriken bu yöntemi kullanacağım.
''Katlamada bir insanın kolayca taşıyabileceği büyüklükte kasalar (meyve sebze kasaları gibi) kullanılabilir. Bu kasaların tabanına delikleri örtebilecek irilikte çakıl konduktan sonra üzerine düzgün bir şekilde katlama kumu (inşaat kumu) serilir. Bu kumun üzerine tohumlar tek tek dizilerek ekilir. Sonra tohumların üzeri kumla iyice örtülür, daha sonrada bir sıra tohum bir sıra kum olacak şekilde kasa doluncaya kadar devam edilir. Katlama işlemi tamamlandıktan sonra en üste konacak kumun kalınlığı diğerlerinden biraz daha fazla olmalıdır. Kasa dolduktan sonra kum süzgeçli kovalarla nemlendirilir. Daha sonra bu katlama kasaları sıcaklığı 0- 80C arasında değişen serin bodrum, adi depo vb gibi ortamlara alınırlar.''
|
Arkadaş ben Sakarya geyve ilçesinin dağların da bulunan açma diye tabir edilen bahçelerden birin de ilginç bir metod gördüm ne kadar başarılı **** doğrumudur bilmiyorum. Ağaçın düzgün olan dallarından bir kaç tanesine bir teneke takılıyor ( Yağ **** başka alttarafı delinerek dalın üzerinden geçiriliyor ) içerisine toprak doldurulup bir sene zannerdersem bekleniyor, bu ara da tenekenin içerisi sürekli sulanıyor, kuru bırakılmıyor. Ben uğraşam fidan alıp ekeyim dersen ****** engüzeli odur. Bu da aklının kenarın da dursun belki uğraşmak isteersin diye yazıyorum.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16459&c=136
Linki buraya kopyaladım buradan bakabilirsin ekleyebilirsem resimi de ekliyorum.