Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann
Sadece su değil yem de vermeliyiz bence. Ben evimde kedi besleyemiyorum çünkü eşim sevmiyor ama bu, onları sevmem ya da beslemem için engel değil. Yanımda tek kullanımlık mama taşıyorum ve çok cılız, hastalıklı ya da aç bir kedi görünce hemen önüne seriveriyorum. Sonrası büyük zevk.
Ayrıca kuşlar için bir önerim var. Bir yıl kadar önce yabancı bir siteyi ziyaretimde görmüş ve çok hoşuma gitmişti. Büyükçe bir çam kozalağını alıp tırtıklarının arasına kuyruk yağı (ya da size de bu fikir iğrenç geliyorsa fıstık-fındık ezmesi,reçel vb.) sürün. Tırtıkların arası dolup büyükçe bir ampul gibi dümdüz olunca da çekirdek,darı,buğday... vb. kuşların sevdiği yemlerin üzerine yatırıp çevirin. Sürdüğünüz bulamacın yapışkan etkisi ile tohumlar kozalağa yapışacaktır.Ardından kozalağa bir ip bağlayıp uygun bulduğunuz yere asın.
Ama benden size tavsiye apartmanda oturuyorsanız balkonunuza asmayın çünkü kuşlar istila ediyor ve pisliyorlar. Sadece sizin balkonunuza olsa problem değil ama alt kattaki komşuların da pencere ve balkonlarını batırıyorlar.Veeee o zaman tatsızlık çıkabiliyor.
Size tavsiyem soğuk kış günlerinde çevrenizdeki ağaçlara asın hem korkmadan yaklaşabilirler hem doğal ortamlarından kopmamış olurlar hem de komşuluk ilişkileriniz bozulmaz 
|
Sevgili Osmann
Bu değerli bilgiyi bizlerle paylaştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten çok kıymetli oldu bu bilgi... Hem yerler kirlenmez, hem kaçmadan ağaçların üstünde yemlerini yerlerler. Bundan sonra bu ben de öyle yapacağım...