View Single Post
Eski 10-07-2008, 00:52   #220
apeerion
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUFF Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

Çimlerimizle bizimde başımız dertte. Diğer arkadaşlarımızında bahsettiği gibi çimlerde genelde halka şeklinde sararmalar başladı ve çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Başlığı defalarca okumama rağmen harekete geçmeden önce sizlere danışmak istiyorum..

Çimler ekileli 1.5-2 ay kadar oluryor. Ulusoy 6 Karışım ekildi, şehir Ankara. İlk biçimden önce silindir yapıldı. İlk biçim 3 hafta önce olmak üzere toplamda 3 kez biçildi. Kapak malzemesi olarak gübre kullanıldığı için, gübreye gerek olmadığı söylendi ve herhangi bir gübre uygulanmadı. Çimler uzunken belli olmuyordu ancak budadıktan sonra halka şeklinde yayılan sararmaları fark ettik. Ve şu 3 günde oldukça yayılmış durumda. Sararmanın en yoğun olduğu bölge devamlı güneş alan kısım. Çoğunlukla gölge olan arka bahçenin ise durumu çok daha iyi. Şuan günde bir kez sulanmakta.
Bahsettiğiniz kelebeklerden mi bilemiyorum ama son bir kaç gündür bahçede ufak, ücgenimsi, sarımsı renkte kelebekler dikkatimi çekti.

1 ay kadar önce benzer durum yan komşumuzda meydana geldi. Bicimden sonra, tırmıktandı ve gübrelendi, şuan çimlerin durumu oldukça toparlamış gözüküyor. Günde 10 ar dk. iki kez suluyorlar.

Bu sabah çektiğim resimleri ekliyorum düşünclerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Bizim çimlerde böyle başladı sonra 220. mesajdaki hale geldi, burada yazılanların benzerlerini uyguladım şuan bekliyoruz çimlerin toparlamasını, biran önce müdahale edin yoksa bizim çimler gibi olur geç kalmayın mücadelede. Uzmanlar yanıtlıyacaklardır, sorunlar ortak gibi görünüyor.

apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön