Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 09-07-2008, 16:36   #112
tasdelenmurat
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Arkadaşlar bir şey hatırlatmakta fayda görüyorum. Lalagül'lerin, **** gelin güllerinin **** nam-ı diyar lisianthus'ların katmerli olanları maalesef hybrid lerdir. Bunlardan elde edilecekler tohumlar sizin aslında vermek istediğiniz tohum olmayacaklardır.

Katmerli bir lisianthusunuz varsa bu zevkden sadece siz yararlanabilirsiniz.

Küçük, küçücük, hatta nerdeyse mikrosbik tohumlarda ( bkz : unicorn horns sipariş ettiğim tohumlardan biridir ) yaşanan en büyük problem, ektiğimiz toprakda, bizim ektiğimiz yerde pek kalmamaları, sulandıkça yerleri hareket etmektedir. Toprakda daha derine inebilmektedirler. Biz 1-2 cm derinliğe ekiyoruz. Ama onlar dahada aşağı iniyor. Bazı tohumlarda bu yüzden hiç başlarını topraktan çıkaramıyorlar maalesef. Lisianthus denemem yok ama diğer mikrosbik tohumlar için dikilen toprakta çok ince hafif bir katman bildiğimiz kum tabakası koyulması, sulamanın kenarlardan çok hafif bir biçimde olması tavsiye edilir.

Unicorn horns tohumlarıyla ilgili bir deneyimim. Adı geçen tohumlar tam anlamıyla mikrosbik tohumlar, Beyaz bir kağıt arkasına koyduğunuzda ve gözlerini kısıp, odaklandığınızda ancak gözüküyorlar. Herneyse bunları ektiğim küçük margarin kutusundan hiç ses seda çıkmadı. 1 ay kadar. Bu tarz toprakları dökmem. Başka bir seyin içine boşaltırım ne olur olmaz diye. O gün balkona taşırken balkon kapısında tül yüzünden elimden düştü. Allah kahretsin falandan sonra. Toprağı bir miktar avuçlayarak yerden kaldırdım. Balkon temizliği yapmadım. Kullanılmayan kapalı bir balkon deliğimiz. O tarafa doğru yerde kalan toprağı süpürdüm. Geçen gün ne görem. Tıkalı balkon deliğinde bir fide. Plastik tabaklarada ektiğim topraktan çıkan 2 unicorn horns fidesine benziyor. Neye niyet neye kısmet. Çıkardığım sonuç bu tarz tohumları plastik tabaklara dikmek en güzeli, derinlik maksimum 2 cm. Tohumun kayabileceği maksimum noktada o kadar.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön