Sevgili Berduray,
Hemen cevap veremedim.Kusura bakmayın.Ben 2 defa denedim 2.sinde başarılı oldum.Kaju fıstığının kabuğu suyu çok cabuk emiyor ve kolay kolay bırakmıyor.Bundan dolayı içi çok çabuk bozulup çürüyor.Ben bir saklma kabına kum doldurdum , önceden kumu çok hafif nemlendirdim ve kaba koymadan önce havalandırdım.Fıstıkları bir saat kadar suda beklettim , çok fazla su almasını engelledim.Daha sonra kumun yüzeyine yan olarak yatırdım.Fıstık bakınca görülüyordu.Daha sonra kabın kapağını kapattım ve 75 wattlık ampulun yandığı mutfak dolabına koydum( dolabın sıcaklığı 30 derece civarıydı).4 - 5 saate bir havalandırdım ve gerekirse çok hafif fısfısla su sıktım(nemlendirdim).İki gün içinde tohumlar çatladı ve yeşillendi.Daha sonra tamamen açılmadan büyük saksıya üstü 0.5 cm kapanacak kadar torfla kapattım.3-4 günde topraktan çıktı.Ama sanırım en önemli faktör fıstığın tazeliği.
Umarım işinize yarar.
Kolay gelsin
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
1. Tohumu aynen direkt toprağa ektim, çürüdü
2.'yi kabuğuyla pamuk arasında çimlendirmeye çalıştım, çürüdü.
3.'yü kalın kabuğu soyarak, pamuk arasında çimlendirmeye çalıştım, o da çürüdü.
Sanırım tohumlar bayattı.
|