Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EMEL YILMAZ
İyi günler. Benim gül yetiştiriciliğinde ilk senem. Seralardan toplam 7 saksı gül aldım. İkisi sarmaşık gül gerisi bodur güllerden. Sarmaşık güllerimde bir sorun yok ama bodur güllerimin ikisi yapraklarında örümcek ağı gibi birşeyler var ve bir süre sonra yapraklarınıda döküyorlar. İlaçlamada yapsam fayda etmedi. Bulunduğum il bu mevsimde çok sıcak olduğu için güllerimin kurumasındanda çok korkuyorum. Neler yapabilirim şimdiden teşekkür ederim
|
Öncelikle geçmiş olsun...Bir fotoğraf eklersen ve kullanmış olduğun ilaçları yazarsan daha iyi yardım alabilirsin.. Çözüm bulamadığını söylerken, ilaçlamadan sonra da sağlam yapraklarda yeni kurumaların devam ettiğini varsayıyorum. Zaten hasar görmüş yapraklardaki zararlıyı ortadan kaldırsan bile yaprakların eski hallerine dönmesi pek mümkün olmaz. Eğer normal bir böcek ilacı(insektisit) kullandıysan çözüm bulamaman normal çünkü problemin kırmızı örümcek gibi görünüyor ve bu zararlı için akarisit denen ayrı bir ilaç gurubundaki ilaçları kullanman lazım.