Konu: Schefflera
View Single Post
Eski 04-07-2008, 22:53   #28
teno07
Ağaçsever
 
teno07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 65
merhaba özge hanım,
ben de benzer problemlerle birkaç ay önce bir topic açmıştım ama malesef cevaplayan olmamıştı. ben de scheffleramı kaderine terketmektense kendimce birşeyler yaptım, sizinle de paylaşayım.
benim saksımda üç kök vardı. biri kangren oldu, önce tüm yapraklarını döktü sonra gövdesi bile karardı. ikincisi tüm yapraklarını döktü, belki kurtulabilir. ama üçüncü ölümden döndü şimdi yeni bir sürü sürgün verdi.
belki bir hastalığı vardır diye diğer çiçeklerimden ayırdım. balkona taşıdım. bulunduğu yer her daim güneş alan bir balkon değil, öğleden sonraları birkaç saat alıyor. ama bir içeri bir dışarı yer değiştirmiyorum. yapraklarına her gün sabah akşam su püskürtüyorum, haftada bir defa yaprak gübresi denilen fısfıstan kullanıyorum. birkaç defa (iki hafta kadar aralıklı) yarım aspirin c plus erittim suyunda.(c plus dememin sebebi suda eriyen formda olmasının rahatlığından) şimdi bir kök gayet sağlıklı, umarım sizinki de bu durumlara düşmeden iyileşir.
ben asıl schefflerayı çeşmede kaldığım otelde gördüm. çok güneşli bir köşede aşırı büyümüş haldeydi. demek nemli havayı ve güneşi seviyor diye düşündüm. antalya çok sıcak olduğu için kavrulabilir diye dediğim türdeki balkona aldım.
o kararmakta olan yaprakları ayırmakla iyi etmişsiniz bence. böylece diğer yapraklara yayılmaz hiç olmazsa.

bu arada söylediklerim çok amatörce. ben bunları yaptım oldu ama belki yanlışlıklar vardır. yine de bilene sormak lazım selamlar

teno07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön