View Single Post
Eski 02-07-2008, 14:37   #724
karanfilsi
Yeni Üye
 
karanfilsi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serenity Mesajı Göster
Benim 2 yıl önce çekirdekten yetiştirdiğim bir limon ağacım var. Daha 2 yaşında ağaç denemez belki ama!

Son günlerde üzerinde minik minik siyah böcekler görmeye başladım. Bu böcekler yeni çıkan filizlerin kurumasına sebep oluyor. Ayrıca yaprakların kenarları da sararıyor. Yine bu sorundan olabilir mi acaba? Çaresi nedir? Bu minik böceklerden nasıl kurtulabilirim? Yardım ederseniz çook sevinirim.



794 mesajınızda limonda görülen kırmızı örümcek ama büyük olasılıkla yalnız değil yüksek olasılık akarda var.Benim size önerim arap sabunu zeytinyağı.Bitkinizde gelişmesinde problem olduğundan zararlıya karşı dayanımı düşük.1 lt suya 2 yemek kaşığı arap sabunu 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın.Karışımı akşam üstü serinde (hava sıcaklığı iyice düşmeli)uygulayın.Zararlıya mutlak temas etmesi lazım sürgün ucu yaprak altı gibi kısımlara spreyle uygulayın.
Genelde örümcekler düşük nemden hoşlanırlar akşamları spreyle sulama yaparak nemi arttırırsanız da etkileri zayıflar.Bu arada pencereden toz geliyorsa tozlu ortamlarda örümcekler için çok uygun ortamdır.
Alt yapraklarda sararma var büyük olasılıkla eksiklik mevcut.Buda yaşlı yapraklarda olduğu için tanışanabilir element eksikliği demek yüksek ihtimal çinko eksikliği.Çinko içeren bir gübreyle bayii tavsiyesiyle iz element takviyesi yapabilirsiniz.
Ayrıca turunçgil kökleride fazla suda boğulma gözlenir.Fazla sulamamaya dikkat edin..

karanfilsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön