Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 02-07-2008, 13:02   #110
tasdelenmurat
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Lalegül ismi için konuşuyorum.

İstanbulda bağcılarda bahçe malzemeleri satan bir alışveriş merkezinde gördüm bu çiçeği ilk olarak. Üzerinde Lalegül yanında lisianthus yazıyordu. Sonrada bir filmde bir replik olarak geçtiğini hatırlıyorum. Yerel adlar Türkiyede bayağı çok. Ortak bir ad bulunaması herzaman için kötü oluyor. Özellikle bilim alanında bu tarz problemler çok yaşanıyor. O yüzden latince adlar bayağı faydalı oluyor. Başlık adınada lisianthus şeklinde o yüzden koydum.

Almanyada teyzem yaşıyor. O bu çiçeğe Gelin Gülü diyor. Avrupada gelinlerin ellerindeki çiçeklerde çok kullanıldığı için.

Lalegül, melekgülü, gelingülü 3 tane adımız oldu. Benim oyum lalegül'den yana. Gerçekten lalenin zarafeti ve gülün güzelliğini yansıttığı için. Hanımlar herhalde melekgülü **** gelingülü diyecekler. Duygusal oldukları için :P

1000 tohum meselesine gelince. Tohumları toz gibi neredeyse. Yani o 1000 tohumu aldığınızda elinizde birkaç gram tohum olacak. 1000 sayısı sizi korkutmasın. Bu tarz tohumları sayarak koyamazlar. Takriben size satılan gramajda o kadar tohum en az bulunmaktadır.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön