Arkadaşlar öncelikle ağac adayım halen halihazırda hazır olmayıp, halen tellidir ve eylül ayında budamaya girecektir. Ağaca uyguladığım işlemler biraz ağır olduğu/kaçtığı için ( sonradan anlaşıldı ) kök yapısı ve yaprakları yeni yeni kendine geldi. Şu an ağacımdan biraz uzaktayım. Flash bellekteki resimlerle yarışmaya katılam dedim. Başvuran sayısı biraz az olmuş galiba. Tüm cesaretimi toplayıp yarım bir adayla başvurmaya karar verdim.
Ağaç : Mazı
Tarz : Kıvrımlı-rüzgar yemiş ( Still olarak biraz kuralsız oldu. Hem kıvrım yedi hem rüzgar yedi. Standart kurallar biraz hoşuma gitmiyorda )
Uygulanan işlemler :
1- Öncelikle fidenin gövdesi çok inceydi ve ilk dal başlangıcının basladığı yer çok yüksekti. Gövde kalınlaştırma uygulamalarından biri olan toprak seviyesini aşağıya çekme uygulaması yapmaya karar verdim. Bu uygulama yüksek olan ilk dal seviyesini dahada yukarıya çıkardı. Bu yüzden ağaca nasıl bir şekil vereyim derken eğip bükmeye basladım. Kıvırma-helezonik yapı ( geniş twister ) fikri o zaman ortaya çıktı. Şu an ağacın gövdesi kalınlaşmaya basladı.
2- Ağacın tepe noktası kesildi. Toplam boyuta olan oranı 1/3.
3- Kök budaması yapıldı.
4- Geçici küçük saksına yerleştirildi. Bu işlemi 2 kişi yaptık. Beğendiğim şekilde tutan bir tutucu, ve ben telleyici.
5. orta seviyedeki 2 dal yere 45 derece açı yapılacak şekilde tamamen aşağıya doğru eğildi. Diğer dallar yere paralel olarak bırakıldı.
Resimlerin üstüne tıklanınca yeni bir pencerede büyük olarak açılacaktır.
Arka fon, saksı hazırlığı ve ağacın telli olmasından dolayı bayağı bir puan kırılacak, sondan birinci olacağım.
[img=http://img197.imagevenue.com/loc371/th_70028_DSC00089_122_371lo.JPG]