View Single Post
Eski 30-06-2008, 21:08   #97
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seleste Mesajı Göster
Merhaba Vyssera,
Harikulade bir fikri hayata geçirmişsiniz, sizi tekrar tekrar kutlarım. Bir iki öneride bulunabilir miyim ?

- Gölet için dairesel değil, oval ya da başka formlarda cam tabaklar kullanmayı düşünür müsünüz ?
- Göletin içine nilüfere benzer minik çiçekli bir su bitkisi yerleştirmeyi düşnür müsünüz ? ( Kesin vardır böyle bir bitki )

- Bence Adana şişli bahçe çiti son derece sevimli olmuş, iptal etmeyin. Çok güzel bir
" harım ", kenarına bir sarmaşık bonsai sardırmayı düşünür müsünüz ?
- Bu tasarımda, taşlı Maçka yolları görünse ... (Aslında Ordu'nun dereleri diyecektim , kendi tepsimdeki , dere sorununu çözemedim çünkü, buradan kopya çekerdim

Yeniden kutlarım, son resimleri bekliyoruz. Selamlar.

Merhaba

Önerileriniz için teşekkür ederim, tüm öneride bulunanlara. Çocuklar ve bonsai başlığında sizin tarif ettiğiniz şekilde, kartonu tutkal ve kumla kaplama şeklinde bir ev inşa ediyorum şu sıra.

Göleti çıkardım, yaklaşık 2 katı ebatlarında taş ve betondan bir gölet yaptım. Onu da su geçirmemesi için silikonla kaplayıp kumladım, ama hala su kaçırıyor, tekrar silikonlayıp denemem gerek. Sonra çiçeklisini bulabilir miyim bilemiyorum ama bir su bitkim var burada, onu dikeceğim. Belki nilüfer çiçeklerine benzer, yapma çiçekler de konabilir.

Çiti de sandal ağacının kırmızı dallarından yeniden düzenliyorum. Sarmaşık olarak dağ kekiği kullanılabilir. Ama bitki açısından çok yoğun ve karmaşık görüneceği için bence bu çalışmada kullanılmaması daha iyi olur. Mevcut bitkiler bile bazen kalabalık geliyor. Yol düzenlemesi de en sona yapılacak.

Dere yapmak istiyorsanız, içinde gerçek suyu olan bir dere için, su döngüsünü sağlayacak bir cihaz lazım olacak, ben bunu yapmayı şimdilik göze alamadım. Belki sadece kayalık dere yatağı yapılabilir. Pek yakında son fotoğrafları göreceğiz, görüşmek üzere.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön