View Single Post
Eski 19-05-2008, 20:59   #3
Sergül
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
TAZE BAKLA

Malzemeler:
1 kilo taze bakla
1/2 kilo kuşbaşı dana(kişiye göre değişir)
1 orta boy soğan
1 kaşık domates salçası
tuz - karabiber
az ayçiçek yağı

Yapılışı:
- Kuşbaşı dana yağda hafif soldurulur,
-Yıkandıktan sonra kenarları alınıp yaklaşık 2-3cm büyüklüğünde kesilmiş baklalar, etlerin yanına katılır, biraz da onlar soldurulur.
- İnce ince doğranmış soğan eklendikten sonra salça katılır, birkaç çevrildikten sonra su ilave edilir, pişmesine yakın tuz karabiber eklenir.

NOT:Sebze yemeklerinde tuz pişmesine yakın konursa zebzenin rengi yeşil kalır.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön