Sanırım sayın ephesos'un hassas tartısı yok. Onun için tozu ml veya cc cinsinden soruyor. Burda ben iki sorun görüyorum.
1. cc cinsinden yani hacım/ağırlık relasyonu (ki sıvılarda yoğunluk anlamına da geliyor) tozların granül veya kristal cinsine göre aynı prosesden çıkma bir toz dahi olsa charge dan charge değişkenlik gösteriyor.
Özelikle de 1 litre değil de daha az miktarları tartım dışında ölçmek çok da mümkün olmıyacağa benzer. Bu konuda belki yakındaki bir eczaneden yardım alabilirsiniz. Hoş ben geçende bir GA3 tartımı için gittiğimde poşet içindeki beyaz toz adamı bir şekilde alarma geçirdi. Başınıza bir iş almak bu bağlamda çok basit.

analizi yapılana dek sürünmek de var.
2. Besi yeri hazır karışımları ki sigmada 1 litrelik hazır karışımlar burdan da tartım almak öncelikle hygroskopik olan bakiyenin bir exicatörde (desicatör) saklanması tavsiye edilir. diğer tarfdan ise toz karışımların üniformitesi herzaman bir sorun olmuştur. toz karışımların içindeki tuzların granülasyon veya kristalizasyon faklılıklarınden karışımın üniformitesi her silkelemekle bozulamktadır. Kuru kuruya karıştırıp almak da iyi bir çözüm değil.Sıvılarda karıştırmak üniformiteyi sağlasa da toz karışımlarda fazla karıştırmanın da sorun olduğunu çok iyi biliyorum. İlaç toz karışımların baskıya hazır karışım için granülasyonun üniformitesi Kalite güvencenin ve kalite kontrolun ciddi vaildasyonları gerekitren bir sorunudur.
Sigmann besi yerleri bu bağlamda bir granülasyon olup olmadıklarını bilmiyorum ama sanmıyorum. İncelemedim açıkçası.
Sayın cansunarya belki bize bu konuda bilgi verebilir.
Saygılar