Bonsai ozel saksilarda olmasi ona estetik bir guzellik sagliyor. Agac saksi ile uyum icerisinde butunlesiyor. Agacin buyuklugune ve tarzina gore saksilar buyuk ve derin olabiliyor ama yine agacla uyum iceriside duruyor. Kimi zaman duz taslar ve diger ilginc taslar da hazirlanip, dogal gorunumu ile saksi gibi kullanilabiliyor.
Bonsai saksilari agaclari yalniz gorsel olarak estetik yonden etkiliyor. Yoksa agaclarin daha iyi gelismesi icin, diger saksilardan bir farki yoktur.
Bonsai saksisi yapmak kendi basina bir sanattir. O saksilari secip uyum icerisinde agaclarla butunlestirmek ise baska bir sanattir. Su an Turkiyede bonsai saksisi sorunu var ya, bir gun bunun sorun olarak ortadan kalkacagini ve oralarda da agaclariniz icin istediginiz saksilari sececeginizi biliyorum.
|