Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 27-06-2008, 01:12   #164
orcanöbekçi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2007
Sayın usoydal kardeşim,
Yaptığınız iş zaten doğru.Siz kalemin odunu ile uğraşıyorsunuz.Odun,aynı resimde görüldüğü
gibi çıkıntı şeklinde kalabilir.Size lazım olan kabukta kalan yapraklar.Siz gözün altında kalan
odunsu çıkıntıyı eyvah gözün esas kısmı dalda kaldı şimdi aşım tutmaz sa diye endişeleniyor
sunuz.Genelde hemen hemen her aşı gözü alırken ,hani ağaca su yürümesi lazım diyoruz ya
eğer ağaca su yürümüşse yani göz pıt diye çıkıyorsa odunsu kısım çıkıntı olarak ağaçta kalacaktır.Sen kabuğu yerine götürüp(aşı gözünü)yerine takıcaksın.
Şimdi bir konuyu daha söyliyeyim.Eğer ağaca su yürümemiş yani ağaç kabuk vermiyorsa
ozaman göz almaya kalkarsanız,göz ile birlikte altındaki odun çıkıntısıda koparak göz ile
birlikte çıkar.Böyle bir durumda aşı tutar **** tutmaz diye birşey diyemeyiz ama sizin
yaptığınız,göz alırken saadece kabuğun çıkması en doğal ve en istenilenidir.Yaptığınız iş
doğru ve fotoğrafla falan izaha gerek görmüyorum.Ben içinizden biriyim.Hocalarımız gibi
bitki bilimi tahsili yapmadım.Benim tahsil konum farklı ama hocalarımızın izni ile teveccühü
nüze teşekkür ederim.Aşılarınızın tutması dileği ile saygılarımı sunarım.

orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön