View Single Post
Eski 26-06-2008, 15:05   #16
Aytaç Eroğlu
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
Bonsai Yarışması 2088/yaz

Adı : Avrasya
Cinsi : Batı mazısı
Yükseklik: 27 cm.
Saksı : Plastik alıştırma saksısı
Form : Süpürge tarzı

Onu sevgili vysseranın evinde yapılan toplantıya geç kalma pahasına gittiğim bir ziyarette gördüm. Aslında ilk gördüğüm onun bir kardeşi idi ve ismail amca onu zaten bir bonsaiye dönüştürmüştü. Satılık olup olmadıklarını sorduğumda bana benzer 2 taneden birini sattığını söyledi. Benzerler hangisi dediğimde ise hiç biri demişti. Yinede yılmadım bahçesinde dolaşırken bir anda onu gördüm yapısı inceledim. Sonrada bu satılıkmı dedim. Eh hadi onu satayım yapta bende göreyim dedi. Onunla emrelere gittiğimde ise onu arabadan çıkarmadım sonra üzerinde düşünerek bir şeyler yapmayı arzuluyordum. Ama üst komşum onu görüpte hadi gel onu işle bende seni izleyeyim dediğinde ise dayanamadım ve aldım elime aletlerimi. Aslında fazlalık gördüğüm dalı direkt olarak kesecektim ama sonra aklıma ondan jin yaparım diye bir fikir geldi ve kırarak çıkardım. Tellerimin o anda yanımda olmaması sebebiyle tellemeyi ertesi güne bıraktım. Bir sonraki gün telleme işlemini yaptım. Aslında yaprak döken bir ağaç formu düşünmemiştim ama o bana bu yakışır dedi. Ve bence yakıştı. Zaman içerisinde saksısı küçültülürken mevcut formu korunarak daha hoş bir hale getirilmeye çalışılacak.

Düzenleyen Aytaç Eroğlu : 10-07-2008 saat 11:39
Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön