View Single Post
Eski 26-06-2008, 12:54   #492
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Kağan Bey çok güzel ve düzenli bahçeniz, ellerinize sağlık. Sizin pratik otomatik sulama yöntemini ben de denemiştim ama suyun bir türlü istediğim yöne fışkırmasını sağlayamamıştım. Hemen pes edip elimle sulamaya geri dönmüştüm.

Daha acemiyken, sebzelerimi sulama aparatının duş başlığı gibi olan kısmıyla her gün suluyordum. İlk yıl hiç bilmememe rağmen çok sebze aldım. Tabi toprağı yeni hazırlamanın da etkisi olmuştur. Geçen yıl öğrendiklerimle olaya biraz daha bilimsel yaklaşmaya çalıştım ama hem aynı yere ikinci kez ektiğim için hem de aşırı sıcaklardan dolayı çok az ürün aldım.
Bu yıl kış sonunda toprağa bolca koyun gübresi karıştırdım, yağmurlarla gübre toprağa iyice işledi. Yaz başı fideleri diktim, çok güzel gelişiyorlar ve başlarına bir şey gelmezse çok ürün verecek gibiler. Bu yaz sulama stilimi değiştirdim. Domates ve biberlere açtığım kanalları suyu hortuma hiç başlık takmadan bolca dolduruyorum. İki gün sulamama gerek kalmıyor, üçüncü gün tekrar sulamam gerekiyor. Yani haftada 2 veya 3 kez sulamam yetiyor. Aynı durum ağaçlar için de geçerli. Açtığım çanaklara bir kere bolca su verdim mi 3 gün yetiyor. Tabi bunlar en sıcak günler için geçerli.

hx100, bayıldım terasınıza ve çalışkanlığınıza. Sebzeleriniz de sizi çok sevmiş

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön