View Single Post
Eski 26-06-2008, 10:25   #25
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Ezgili dünyam, ben de kırılmayacağını tahmin ettiğim için yazdım.
Yol çalışmaları var diyorsun, her taraf toz toprak oluyordur. Bu yüzden bir iki şey daha yazayım mı?
Çiçeklerin çok toz içinde kalıyorlarsa sakın gündüz sıcaklarında yapraklarını yıkamaya kalkma. Akşam güneş çekildikten sonra bol suyla yapraklarını yıkayabilirsin. Hem yıka ki iyi solunum yapabilsinler. Eğer gündüz yıkarsan bütün yaprakları lekelenir. Üzerlerinde kalan su damlaları yakıcı güneş ışığı ile yaprakları lekeler ve bozar. Bu yüzden biz, bahçedeki çiçekleri sularken hep toprağı sularız, su zerrelerinin yaprağa gelmesini istemeyiz.
Acem borusu, bizim evde (Silivri'de) salonun ortasından çıktı. Betonu çatlatmış ve yer karolarının derz arasından filizlenmiş. Önceleri kestim ve tuz ruhu döktüm, ama bu sefer başka yerden çıktı. Bahçede 2 tonluk su deposu var, fiber. Önceleri köyün suyu oraya geliyor ve oradan eve motor ile sevk yapılıyordu. Sabah bakıyorum su gelmiş, yarım saat sonra evde damla su yok. Tıkanıklık mı var ne diye bahçeyi kazdık. Tabii ne çim kaldı ne çiçek. Bir de baktık ki acem borusu kocaman dalını deponun altından geçirip, koca depoyu ortadan ikiye ayırmış, tabii su nerede depolanak? Olacak gibi değil diyerek yok etmeye karar verdik. Yoksa ev elden gidecek. Emin ol o sarmaşığı sökeli belki 10 seneyi geçti ama halâ bahçenin sağından solundan yer yer acem borusu çıkıyor. Anında yok ediyorum ama o yine de pes etmemiş gibi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön