Ferda Hanım, Kadılokması larvalarına özellikle yeni gelen koyun gübrelerini sererken raslıyorum. Muhakkak vardır bahçede. Bu sene bir kaç danaburnu da yakaladım ama hemen her gün 4-5 danaburnunun açtığı deliklerden görüyorum. Geçen sene yere diktiğim petunyalarda sorun olunca sizin de aynı sorunla karşılaştığınızı konuşmuştuk ama o bozulan petunyaları ve biberleri topraktan çıkardığımda kök kısmının tamamen bitmiş olduğunu görüyordum. Hiç saçak kök kalmıyordu. Bu çiçeği söktüğümde kökleri sağlam görünüyor.
Çiçek oldukça ağır dallı budaklı bir çiçek. Bazı gövdeler taşıyamıyor. Rüzgarın da etkisiyler kökü zarar mı görüyordur acaba diyorum. Dün bir kaç tane çubukla destekledim ama bugün baktım birinin daha keyfi kaçmış.
Bu çiçeğin fideleri çok boylanmıştı. Sorun ışık yetersizliği değildi çünkü bahçeye ekmiştim.
Bir arkadaşımız da aynı dertten muzdaripti. Seneye fide aşamasında destek vererek fazla boyu uzamadan gövdesini geliştirmek gerek. Bu haliyle bile bu kadar güzelse bu çiçek, daha bodur ve bol çiçekli haliyle seyrine doyum olmayacaktır.
|