View Single Post
Eski 25-06-2008, 12:42   #465
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Sevgili Gardenya ve Pınar Hanım doyurucu bilgileriniz için teşekkür ederim.

Pınar Hanım maalesef evimin sadece bir adet balkonu var ve o da çok küçük, arka odalarda da cam önleri yeterince geniş olmadığı için çiçek koyacak yer yok. Yani bu açıdan biraz şansızım ve kızçelerimi mecburi ikâmete tâbi tutuyorum. Balkon duvarının hemen önünde, ışıklı ama direkt güneş almayacak şekilde duruyorlar. Yaşını ben de bilmiyorum, çiçekçiden almıştım ve çiçekleri tamamen ben eve getirdikten sonra açtı. Sevgili Gardenya'nın dediği gibi sanırım beni ve yerlerini sevdiler. Bir yerde okumuştum klasik müzik dinlenen evlerde bitkiler daha iyi gelişir ve daha fazla çiçek açarmış diye. Ben de evde günün belli saatlerinde mutlaka klasik dinlerim. Belki de onun etkisiyledir diyeceğim çünkü bitkilerim çiçek açmak konusunda gerçekten çok iştahlılar, küçücük fesleğenlerimin tepesi bembeyaz çiçek oldu eve getirdikten sonra.
Bitkilerinin çiçek açmasını isteyen arkadaşlar bir de böyle denesinler. Klasik müzik bağlamında yani. Tanbur, kanun ve kemençe taksimleri, Vivaldi, Bach, Chopin, Mozart, Çaykovski, Bekir Sıtkı Sezgin, Ney taksimleri vs... genel olarak böyle.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön