Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-06-2008, 12:25   #801
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merih Mesajı Göster
Sn Praecox orkidelerimin hepsi çiçeklerini döktü bende 3.boğumdan kestim.Dal kuruyunca dibinden kestim.Bir ara suyu şehir şebekesinden kullanmıştım.Şimdi yapraklar yumuşak cansız .Ne yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar.Merih
Şarjı bitmiş akü misali, orkideniz de bu çiçeklenme dönemimde çok güç kaybetmişe benziyor. Dışardan alınan ve kısa zamanda çiçeklendirilmiş seri üretim market orkideleri de bu çabuk gelişime bir tür şarj edip deşarj etme olayı bitkiyi yıpratıyor. Zaman zaman bu tür bitkiler 1-2 seneye kadar dayanabiliyor ancak sonrası bitap düşüp ölmesi kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayıdır ki bu ilk senelerde çok fazla çiçeklendirmeyip bir süre, en uygunu yaz boyu bu Phal.leri dinlendirmeye almak gerekir.
Saksı harcını kökleri kontrol edip, gerekiyorsa substratı dğiştirip sonbahara kadar az gübre ile dinlendirmeye alın. bu dönemde gübre Miracid 30:10:10 gibi "N" u yüksek asidik bir gübre kullanmak iyi olur. üzerinde tafsiye edilen sıklıkta ve seyreltide kullanın.
Şayet saksı harcı değişimi yaptınız ise bir ay kadar gübreleme yapmayın.
Bitkinin sonbahardaki kondüsyonuna göre Vilmorin gibi azotu Potasa ve phosphora kıyasla daha düşük bir gübre ile çiçeklenmeye teşfik edilmelidir.

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön