Evet herkes görevini yapmalı, ama herkes.
Merhaba,
Sn. nevsune,
Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Sadece bir noktaya dikkat çekmek ihtiyacını duyuyorum. Ben doğruyu ve haklıyı her halikarda desteklemek fikrini benimseyerek yetiştirildim. Dolayısıyla kim olursa olsun, haksız olanı körü körüne bulunduğu mevkiden dolayı haklı saymam.
Ulu Önder Atatürk, Süphesiz Cumhuriyeti kurarken o günün şartlarına göre mutlaka en iyisini yapmış. Ancak henüz Cumhuriyet fikrine alışık olmayan ve kazançlarını teba zihniyetli kişileri kullanarak elde etmeyi alışkanlık haline getirmiş olanlara ve dış işbirlikçilere karşı Cumhuriyetimiz zaman zaman zayıf düşürülüyor.
Ancak, Cumhuriyet sonrası gelişen demokrasi, Şanlı Ordumuz tarafından değil de, Ulu Önder'in Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği tarafından eğer halkın desteği de katılarak geliştirilebilmiş olsaydı, bu gün hiçbir güç Cumhuriyetimize kastedemezdi.
Bir İngilizin veya bir Fransızın elindeki hakların kıymetini bilmesi, o hakları söke söke kendi çabasıyla elde etmiş olmasından kaynaklanır. Malesef ülkemizde durum biraz farklı.
Bence, Bazı hakların ve özgürlüklerin kıymetini bilmememiz, zamanında onlara sahip olmak için çaba göstermemiş olmamızdan kaynaklanıyor. Halkın yerine Ulu Önder bütün zorluklara kendi gögüs gerdi. Bu yüzden elde ettiğimiz hakların takipçisi olamadık. Hala bazılarımız geçmişte yaşananları basit bir savaş zannedebilir. Ama o savaşın içinde herşey vardı. Sadece bağımsızlık veya sadece var olma savaşı değildi. Yapılan savunmanın içinde bu gün yaşadığımız her olaydan bir parça bulunuyor.
Ancak, Cumhuriyeti korumak uğruna öne atılanlar farkında olmadan bir tarafı düzeltmeye çalışırken, diğer tarafı bozabilir. Çünkü Ulu Önder'in kurduğu sistem zorlanırsa bir yerden patlak verir ve bence şimdiki siyasilerin aklı tekrar toparlamaya yetmez. Ayrıca farkına varmadan Cumhuriyet için çok gerekli kurumlarının bazılarının hem saygınlıkları hem de varlıkları tehlikeye girebilir. Ama güç halkın elinde bulunursa, hiç bir kuvvet halkın sarsılmaz iradesini zorlayamaz.
Sn. Bülent Eceviti bile cezalandırmayı bilmiş bu millet zamanı geldiğinde yani seçimlerde gerekeni yapıp cezayı kime kesmesi gerektiğini bilir. Yeterki fırsat verilsin. Ben Türk Ulusuna güveniyor ve gereken en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Ülkenin yarıya yakınını da Cumhuriyetimize bir tehdit veya düşman görmemek lazım. Ama görülüyorki, Cumhuriyetin bazı kurumlarının başında bulunan kişiler halka güvenmemeyi ve sorunları yine eskisi gibi çözmeyi tercih ediyor.
Böyle olunca halkın kafası karışıyor ve doğru kararı vermekte zorlanıyor. İşlerin iyi gitmediği böyle bir dönemde, Bazılarımızın çare olarak gördüğü muhalefet partisinin son seçimde aldığı oyları bile koruyamamış olması, halkın bu partinin sorunları çözebileceğine inanmadığını göstermektedir. Zaten bazı kurumların endişesi de bu yüzdendir. Ama halk geçde olsa her zaman doğruyu bulmayı bilmiştir ve yine bulacaktır. Yeter ki fırsat ve zaman tanınsın. Halka güvenmek lazım.
Saygılar
|