Konu: Çim
View Single Post
Eski 23-06-2008, 00:14   #119
rybczynski
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2008
Herkese merhaba.

Binbir emekle tam 350m2'de 5 yaşına getirdiğim bermuda çimlerimi, geçen yaz askerde olmam sebebiyle babama emanet etmiştim.Bildiğiniz gibi bermuda kışın uykuda olduğu için bakım istemiyor bu sebeple nisan ayına kadar bir bakımda yapmadım. Nisan ayı itibariyle önce yoncaların sardığı yaklaşık 50m2 lik alanı temizleyip hazır çimle kapadım daha sonra yaklaşık 25m2 lik bir koyun gübresi karışmış alanıislah etmeden düzleyip bermuda çimi ektim . Çimlerim çıktı fakat çim kadarda topalak denen insanın akli dengesini kaybetirecek seviyede sinir bozan yabani otda çıktı. Neyse yahu nasıl olsa 25m2 lik bir yer söke söke bitiririm derken. Bir bahçevanın 'bu toprak 5 senedir çiminizi besliyor. Vitamini, minerali eksilmiştir buna toprak düzenleyici at demesiyle 150m2 lik alana delta org. toprak düzenleyici (gübre) attım atmaz olaydım. Bugun itibariyle 150m2'lik güzelim bermudalarımın arasına dağılmış topalaklarım var bu 1. sorunum.

2.sorunum ise nerden geldiğini bilmediğim 1 senede nasıl bu kadar yayıldığını merak ettiğim çimmi yabani otmu olduğunu anlayamadığım bir ot hali gibi yayılan bermudalarımın arasında yer yer çıkmışlar.

Bu resimdeki ot veya çim herneyse adi nedir? İlacı varmıdır? Eğer çim ise neye dayanıksızdır. Bermudalarımı öldürmeden bu iletten nasıl kurtulabilirim?

Not: İnternette topalaklara karşı 1-2 ilaç buldum lakin bu ilaçlar çimide öldürüyormuş. Bu ilaçları enjektör yardımıyla bu topalak köklerine tek tek enjekte etsem bir sonuç alabilirmiyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Forum kurallarına uymadığı için resim silinmiştir. Lütfen resim yüklerken imagehack gib sitelere değil, direkt foruma yükleyiniz. Resimlerin uygun ölçülerde olmasına özen gösteriniz. Her çeşit bilgi FORUM KULLANMA KILAVUZU 'nda mevcuttur.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 26-06-2008 saat 21:40
rybczynski Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön