tohum paketinde yazan bilgilere gelince:
Bu yer fıstıgı evin bahçesinde, saksıda, açık havada yetiştirilebilir.Bir yaşındaki fideleri yetiştirmek daha kolaydır bunun için gevşek, kumlu ve tam güneş gören sıcak bir toprak yapısı istemektedir.
BU BİTKİNİN ÇİÇEKLERİNİN RENGİ,
ALTIN SARISI OLUP, BOYLARI YAKLAŞIK 1,5 CM CİVARINDADIR.SADECE BİRKAÇ SAAT AÇARLAR VE SONRA KENDİLİĞİNDEN TOZA DÖNÜŞÜP KAYBOLURLAR.
YER FISTIĞININ MEYVE DALLARI DÖLLENMEDEN SONRA
AŞAĞIYA DOĞRU UZANIRLAR, BOYLARI UZADIKTAN VE ÜZERİNDE MEYVELER OLUŞTUKTAN SONRA, TOPRAĞA UZANIR VE OLGUNLAŞINCAYA KADAR ORADA KALIRLAR.
OLGUNLAŞMIŞ FISTIKLAR KABUKLARIYLA BİRLİKTE KURUTULMALIDIR VE BUNUN İÇİN (120-160 ) DERECE ISINMIŞ BİR FIRINDA YAKLAŞIK 20 DAKİKA TUTULMALIDIR. SOĞUDUKTAN SONRA, FISTIKLAR KIRILIP KULLANILIR.
KISA TEKNİK BİLGİLER:
EKİM ZAMANI : YILIN HER AYINDA EKİLEBİLİR, EN İYİSİ İSE MART AYIDIR.
FİDE ARALIĞI : 50 X 50 CM
TOHUM DERİNLİĞİ : 1 CM
ÇİMLENME SÜRESİ : 20-25 DERECE SICAKLIKTA 14-30 GÜN
ÇİÇEK AÇMA DÖNEMİ : HAZİRAN – TEMMUZ AYLARI
HASAT ZAMANI : AĞUSTOSUN SONU VE EYLÜL AYIDIR
|