View Single Post
Eski 21-06-2008, 11:35   #583
TeKiN80
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Tekin80 bu sene benim zeytinlerdede güzel mahsül var. Dediğin gibi bakımlı yer ile bakımsız yer gözle ayırt edile biliyor. Sulamadan sonra yaprak gübresi uygulamayı düşünüyormusun ve birde eylül ayında uyguladığın zaman yağ kalitesini arttırıyormuş. Son olarakta sulama ile tabandan gübre uyguluyormusun. Zeytin yağlarınızın asiti biraz yüksek geliyordur edremit körfezine bakarak.

Evet yaprak gübresi uyguluyorum ama sulamadan sonra değil ayrı olarak.eylülde uygularsan yağ kalitesini arttırıyormuş ben ilk defa duydum desem acaba yadırgarmısınız bilmem ama ilk oldu duyum olarak.sulama ile tabandan gübre senede bir sefer uyguluyordum ufak ağaçlara.Ama kestim ben artık yeni bir ilaçlama metodu uyguluyorum 3 yıldır mümküm olan herşeyi yapraktan vermeyi amaçlıyorum yapabildiklerimin sonucundan memnunum.asit işine gelince asit neden yükselir birinci soru bu olmalı bizim yörenin aslında asit değerinin düşük olması lazım ama ****** balıkesir edremit gibi bizim burda zeytin işi ile uğraşan yok denecek kadar az.zeytin var bakım yok.üreticiler ilaçlama yapmıyor kurtlanma oluyor iyi yağını emiliyor ve toplnırken işçi getirmiyorlar kendiler topluyor.onada haftada 2 gün topluyor 5 gün bekliyor öbür hafta bitior sizce asit yükselmez mi.Ben diyorum keşke herkes zeytinin emeğini anlasa zeytin fidesini dikince olmadığını bakım istediğini anlasa ama bizim yörede bu olmayacak asla nadir bi kaç üretici dışında.Ben yağım konusunda iddalıyım gelecek yıl ülkeler arası yarışmaya katılmayı planlıyorum kısmet olurda ayarlayabilirsem.Osmaniye de yağ denilince akla biz geliriz işte ben bundan gurur duyuyorum emeğimin karşılığını böylelikle almış oluyorum.iyi günler ...

TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön