View Single Post
Eski 21-06-2008, 01:31   #12
seleste
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Ali Bey, Vyssera Merhaba,

Orantı sorunun ben de farkındayım. Prenseslerin orantıları değiştirilemez çünkü pinpon topu ve dondurma çubuğu ebatları standard. Ağaçların orantılarını oynamak daha kolay gibi. Biçimi ağaça benzer arapsaçı gibi bitkilerle, biçimi palmiyeye benzer japon şemsiyesi gibi bitkiler (iç mekanda yapacaksam ) aklımdan geçiyor. Hem masal dekorunu da kapatmaz.

Masal peyzajı düzenlememi içerde düşünmemin bir nedeni de tepsinin tam çocukların görme hizasında olacak olması ve 4 tarafına dolaşarak farklı açılardan bakabilmeleri şansı. Bahçede çömeliyorlar, yorulunca oturacak yer arıyorlar , bulamıyorlar vs.

Aslında en güzeli "içinde dolaşacakları masal bahçeleri " Minyatürk gibi, Disneyland gibi. Ah, ah ( Sesim derinden mi geldi ? O zaman basit kostümlerle masalı drama ederlerdi. Bu büyük bir proje, ne okul bahçesinde o kadar yer var ne de benim o kadar peyzaj yeterliliğim.

Ali Bey, Deli Dumrul benim de aklıma geldi de, köprü hadi sorun değil, dondurma çubuklarından ahşap köprü yapalım, fakat dereyi nasıl basitçe yapabilirim ? Sizin bir bonsai çalışmanız vardı, yanılmıyorsam köpükten yapıp boyamıştınız. Tepside ırmak ? Bunu biraz düşünmek gerek. ( Hazır köprüyü kurmuşken İki İnatçı Keçi de fena olmaz )

Doğrudan bitkilerle ilgili masal da var : Jack ve Fasulye Ağacı. Fasulye yetiştirmek çok kolay, bazen de şanslı olalım canım

Dede Korkut, Nasreddin Hoca hatta Karagözle Hacivat hep aklımda. Gelgelelim, Tırnak Adam, Süpermen, Örümcek Adam figürleri bulmak çok kolayken ( Patates cipslerinden çıkıyor ), bu figürleri bulmak imkansız. Ne tuhaf ve ne fena değil mi ? Buna da çare, gene dondurma çubuğundan Nasreddin Hoca. Eşeğe nasıl ters bindireceğiz acaba ? Çubuğu kesip, telden bacak yapmalı, cüppe ile kapatmalı. Sarığı, sargı bezinden sararak yaparız.
( Akşehir'den üyemiz var mı ? Bana bir Nasreddin Hoca biblosu yollar mı ? )
Aklınıza birşey gelirse yazın lütfen. ( Bu forumu daha erken keşfetmediğime üzülüyorum, şimdiye kadar en azından figürleri yaptırmış olurdum )

Badem ağacı için önerinizi dinliyorum.

Leylak için, okul bahçesinde ve saksıda olmak üzere iki çelik yetişiyor. Gene saksıda 1 karış boyunda 2 taflan ve 2 bahar dalı var.

Dönelim tepsiye. Okul sırası aklımda kaldığı kadarıyla 45x110 yaklaşık 1.5 m^2. Orman baştan savma bir şey olmasın, 10 kadar ağaç fidesi alabilirim. ( Şimşir gibi az uzayan bitkiler mi tercih edelim ? ) 2 çocuğa bir fide düşer. Dekor ; orman, ırmak, köprü , kulübe , çöl ve kayalık bir alan içerecek. 1.5 m^2 alan yetersiz mi oldu ?

Ali Bey park fotoğraflarını heyecanla bekliyorum. Ben de biraz masal kitaplarının resimlerine bakayım. Resimlere hiç bu gözle bakmadığım için bir fikir edinirim diye düşünüyorum.

Vysera, elimde hazır bir şato var, resmini ekleyeceğim. Ama çocuklar yapsın istiyorum. Alçı ve taştan şato yapmak kolay olur mu sizce ? Geçen yıl çocuklar "Benim Güzel Evim" temalı 3 boyutlu projeler yapmışlardı velileriyle birlikte. Velinin bir tanesi, kalın kartondan büyükçe bir ev yapmış. Evin cephelerine tutkal sürmüş, ince kuma daldırmış. Sonra evin cephelerini boyamış. Çatıya da parçaladığı çam kozalaklarından " şıngıl" yapmış. Nasıl güzel olmuştu anlatamam. Bu şekilde mi yapsak ? Bir de şato fotoğrafları arayayım masal kitaplarında, aklıma bir şey gelir belki.

Bir işe giriştik ama, bakalım nasıl sonuçlanacak ? Bir yandan da heyecanlanıyorum. Hiç yapılmamış bir işe giriştik. İlgi ve desteğinize teşekkür ediyorum. Acele cevap bekliyorum

Selamla ve dostlukla.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön