Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut5
Bizde zeytinlerin durumu bu yıl fazla iyi değil Tekin80 ve Özcan2007.Yağış fazla olduğu için ağaçlar sürgün yaptılar,burada buna ak sürgün deniliyor,sürgün olayı oluncada meyve olayı az oluyor.Bu nedenle ben elimde olan ağaçlardan en iyi verii almak istiyorum,konu hakkındada fazla bilgim yok.Mesala yağ oranını arttırmak için ne kullanmalıyım,başında bulunan meyvelrin kurtlanıp düşmemesi için ne kullanmalıyım,meyvenin gelişmesi için ne kullanmalıyım bilmiyorum bu konuda tek tek yardımcı olursanız sevinirim.Bizim buralar şu an çok sıcak derece 40 ın üzerinde,bunun için ben bir defa suladım..!
|
sayın mesut5 zeytinden iyi verim almak elbette üreticinin elinde.tabi bir doğal afet olmassa(dolu,sıcak) gibi ...Ağaçlarınızın durumunu tam olarak bilmek imkansız genel olarak sorduğunuz için size dediğim ilaçlamayı tavsiye ederim.Ama derseniz bazı eksiklikler var mesela dalları sarı kara koşnil gibi zararlılar var ozaman ilaçlama sistemi değişir.Zeytin sulama imkanınız varsa muhakkak su verin suya ihtiyacı olduğu sürece ****** çok suda zararlıdır herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi.kimi üreticeler deselerde sulamanın faydasız olduğnu siz aldırış etmeyin her canlı suya ihtiyac duyar.zeytinyağına gelince mesela bir üreticimiz şöyle der ben 3 kiloda bir kilo yağ aldım olabilir doğaldır.siz götürüsünüz sizde 5 kiloda bir kilo alırsınız misal.moralinizi bozmayın bunun nedeni onun yaptığı bakımdan çok zeytininin kuru olması.Siz bi yıl boyunca suladınız meyveleri süper o hiç sulamadı meyveleri ufak ve etsiz şimdi o kazandımı bence hayır o hem ağacı strese soktu hemde sizle aynı eşdeğer ornda yağ aldı buna çevremizde çok sız rastladığımdan anlattım.umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.iyi günler..