View Single Post
Eski 20-06-2008, 15:58   #11
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Seleste iyi gunler. Eklediginiz resimlere ve yazdikleriniza bakarak ben sizin bu sevgiyi cocuklar rahatlikla aktarabileceginizi dusunuyorum. Bir de dusundugunuz gibi kendinizi bonsai konusunda gelistirip, zaman, zaman onlara ornekler sunmaniz onlarin bonsaiye olacak olan ilgisini o kadar daha artiracaktir.

Bir baslangic olarak calismalariniz guzel. Ilerleyen gunlerde daha da guzel olacak. Ornegin insan fugurleri ile agaclar(ileride bonsailer olacak bitkiler)arasinda bir boy orantisi kurmaliyiz su an olani ters cevirip insan figurlerini agaclara gore kucuk yapmaliyiz.

Okul bahcesinde yaptiginiz calisma da oldukca iyi. Kulube harika gorunuyor.
Belki klasik masal kahramanlari yaninda, Dede Korkut hikayelerinden de bir iki kahraman cikarabiliriz, ne bileyim belki cocuklarin yaptigi kucuk bir dere uzerindeki kopru basini tutmus Deli Dumrul, ya da kocaman bir agac altina oturmus kopuz calan bir Dede Korkut.

Burada sehirdeki bir parkta, kucucuk evler, agaclar, yollarla duzenlenmis bir yer var firsat bulursam bilginiz olsun diye oradan resimler ekliyeyim.

Badem Fidaninizi bu yil oldugu yerde birakiniz, yapraklarini doktukten sonra kis sonu onu oldugu yerden cikarip saksiya alir ve ya gerekirse tekrar yere diker bir zaman daha yarde buyumeye birakiriz.

Leylaklari kolay bulacaginizi soylemissiniz. Sizin de bonsaiye bonsaiye uygun bir leylak ile baslamaniz mumkunmu?

Giristiginiz iste, size basarilar ve kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön