View Single Post
Eski 19-06-2008, 21:51   #57
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Sayın limon,
Benimde saksıda cüce narım var. (süs narı ile cüce nar ayrı bitki diye biliyorum). Karamürselde bahçede gördüğüm cüce narlar 100-120 cm. cıvarındaydı. (2-3 yıl içinde boylarında bir değişiklik gözlemlemedim). Tahminim (bahçeye dikeceğiniz için) arada bir soğuk kışlarda toprak üstü kısmının donacağı; ertesi yıl tekrardan filiz vereceği yönünde. Eğer arsızlık edip daha fazla uzamaya kalkarsa budama ile sorunu çözebilirsiniz (budamaya gelen bir bitki)

Eğer süs narı ise onun daha fazla uzadığını biliyorum. Eski bahçemde vardı. Bir sefer toprak üstü donmadan kışı atlatabildi; hatırladığım kadarıyla 160-170 cm oldu. Diğer seneler sürgün vererek, yapraklanmaya çalıştığı için çiçek bile açmadı. (Benim bahçenin iklimi sizinkine göre daha sertti.) Gerçek boyu ne kadar olur bilmiyorum ama süs narı ağaca yakın bir bitki.

Sayın turco, benim cüce narım çok eski olduğundan fidan zamanını hatırlamıyorum ama şimdilerde çiçeğe gittiğinden boyda uzaması durdu. Teyzemin 15 cm çapında derin saksıda ana gövdesi kalem kalınlığında olan cüce narı olduğunu hatırlıyorum. (Geçen sene bakamıyorum diye verdi). Belki bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön