Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çekirdek
Teşekkürler nazlı06.
Hadi bir şey daha anlatayım..
Arabanız varsa köyler arası kısa mesafelerde yol kenarında durup el eden yöre insanlarını alacaksınız. Çünkü köyler arası minibüsler seyrek geçiyor, köylüler de otostopu kullanıyor ki çok hoş bir durum. Bir tür imece. Hem aracınıza aldığınız kişilerle sohbet ederek çevre hakkında işinize de yarayacak şeyler öğreniyorsunuz.
Bir anlatı daha..
Ben mi çok komik bir kadınım, komik olaylar mı beni buluyor anlamadım:
Dün, arabamla bir köy (Sefaalan) sonraki ilçeye (Saray) gideceğim.
Bizim köyün çıkışında 10-12 yaşlarında üç erkek çocuğu aldım arabaya. Güle-koşa geldiler, bir kadın şöförün arabasına binecekleri için..
O sıra arkamdan da kırmızı modern bir araba geliyor.
Ben durunca o beni solladı geçti normal olarak.
Çocukları Sefaalan'ın girişinde bıraktım. Az sonra çıkışında da yine üç delikanlı el etti. Bunlarda 14-16 yaşlarında. Güldüm. O gün şansım otostopçulardan açıldı.
Onları da aldım. Onlar da İlçenin girişindeki petrol ofisinde indiler, ben de benzin alayım dedim.
Kırmızı araba da oradaydı.
Benim arabadan üç genç indi.
Kırmızı arabanın şöförü bizi gördü.
Bana baktıı, çocuklara baktı.
On dakikanın içinde çocukların üçer-dörder yıl birden bu kadar çabuk nasıl büyüyebildiklerinin sırrını çözebildi mi bilmiyorum.
Ben sadece muzip muzip gülümsüyordum.
|
Otostopçuluk işini bizde çok sık kullanıyoruz. hatta yaşlı teyzeler becerebilseler eşimin motorsikletinin arkasına binecekler. Köy uzak kalıyor. ne yapsınlar. Yoldan geçene el kaldırıyorlar. Hemde dediğiniz gibi zevklidir. Annen evde mi baban köydemi derken yolun bittiğini anlamıyorsunuz bile. Ben işten çıkıp münibüse biniyorum.(İlçeler arası yolculuk) tarlanın kenarında iniyorum. Tarla komşularımız dalga geçiyor. O kıyafetle burda işin ne diye. Eve girip üstümü değiştirince az önce beni görmeyenler sen bu gün işe gitmedin mi diye soruyorlar. kıyafet klasik sizin yukarıda anlattığınızın aynısı. Zevkli şeyler.