View Single Post
Eski 17-06-2008, 19:06   #7
Turkavianvet
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-02-2008
Yeni tip karakovan ;

Merhaba Arıcı arkadaşlar ;

Bu gün saat 13:00 civarında İsparta'dan iki adet karakovanın parasını gönderdim. Birisi kendim için birisi de sayın denizakvaryumu için.

Kovanların arılarını bulunduğum yerde arıcılık yapan arıcılardan temin edeceğiz. Şu an itibariyle bir adet fenni kovanım mevcut.

Ankara ve bulunduğum yerdeki arı ölümlerini araştırıyorum.Pek çok neden var gibi görünüyor.Bunlardan yerli arıcılık yapan kişilerin yeterince ilgili olmayışları sayılabilir.Ancak bölgenin kışları çok sert geçmesi, kovandaki bal durumu , düzensiz iklim faktörlerini gözönünde bulunduruyorum.Arı hastalıkları başlıbaşına faktör olabilir.

Geçen yıl bütün dünya da 1/3 oranında arı ölümleri yaşanmış !...

Sayın Denizakvaryum'unun dediği gibi hobi arıcılık yapacağız.Ben bu yıl arılarımızı bahara çıkartabilmeyi başarı sayacağım.Bal almak , satmak gibi ticari bir kaygım yok.

Arıları seyretmesi bile zevkli.Hele kovanı açmak , gözlemlemek , öğrenmeye çalışmak anlatılmaz bir duygu.

Okuyarak , araştırarak , çalışarak bu hobiyi yaşayacağız. Oğluma da öğretmek istiyorum.Henüz dokuz yaşında.

Bir dönem serbest veteriner hekim kliniğim vardı.O zamanlar arı ilaçları ve malzemeleri satıyordum.5 sene kadar önce 2 kovanım vardı, tayinim çıkınca babamlara bırakmıştım.

Sayın Denizakvaryum'u nun bahsettiği karakovanları deneyeceğiz.15-20 güne kadar resimlerle beraber hazır olacağını umuyorum.

Arılarla ilgili pek çok kitap okudum.Bunlardan beni etkileyen iki tanesi

Marian Stamp Dawkins ''hayvanların sessiz dünyası'' TÜBİTAK
James L. Gould-Carol Grant Gould ''Hayvan Zihni'' TÜBİTAK

Bu kitapların içinde arılarla ilgili bölümler var. Hatta bu yıl arıcılığa başlamamada bu kitapları ikinci kez gözden geçirmem neden oldu.

Konuyu biraz kendi mecramdan anlatırken ilginizi çeken okuduğunuz kitaplar varsa önerebilirseniz memnun olurum.

Arılar herzaman insanoğlu'nun ve bilimadamlarının ilgisini çekmiştir.
Bal gibi muhabbetiniz olsun.

Sevgi ve Saygılarımla

Turkavianvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön