View Single Post
Eski 17-06-2008, 03:40   #100
powered
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2008
Barış çiçeği 6 adet bendede var. Bakımı en zor ve en kolay olan çiçeklerden bir tanesi. Neden en zor eğer bitkinin TOPRAK, SU, IŞIK, ISI ve VİTAMİN gibi isteklerinden bir tanesini bile tam uygun olarak vermezseniz yüz güldürmez. Lakin saydığım faktörleri tam olarak yerine getiriseniz yüzünüzü güldürür çok fazla bir bakımda istmez. Çok tecrübem oldu bu çiçek hakkında bir kere güneşi hiç sevmiyor 1 tanesini deneme için koydum güneş alan bir yere 5-6 yaprak anında yandı koyu kahverengi oldu.
1. Husus direkt güneş ışığından uzak tutun. Daha canlı görünmeleri için NPK 4-5-6 değerinde gübre verdim her sulamada, ilginç ilginç yırtık yapraklar vermeye başladı çok ilginç doğuştan yırtık yaprak.
2. Husus fazla gübre vermeyin. Toprak olarak en iyisini alayım dedim hani şu siyah avrupa torf varya, iyiymiş, ondan aldım toprak değiştirdim, sonuç sadece torf'a dikilirse, torf çok su tuttuğu için kök hastalıkları başlıyor fazla neme dayanamıyor bu çiçek hatta mümkünse 2 sulama arasını baya bir uzatın toprak biraz kurusun tavsiyemdir.

Her şey bir yana bir iki gün önce bir film izledim balta girmemiş ormanlarda geçiyor o filimde resmen bu çiçeği doğal ortamında gördüm hatta sahneyi geri alıp alıp izledim aynen bu çiçek şu kadarını söyliyeyim ormanın en karanlık dev ağaçların dalları arasından sızan ışığın girdiği bir yerde yaşıyor toprak üstü yaprak ve dalllarla dolu ki zaten bu bitkinin istediği ortamda bu. Filmdekilerin çiekleri neredeyse insan kafası büyüklüğünde açmış bizim evde baktıklarımızın en büyüğü onların yavrusu büyüklüğünde olamaz. Son olarak bol okjisenli havadar bir yer istiyor yaz aylarında mümkünse balkonun güneş almayan bir yeri yapraklarına su püskürtürseniz en ideal sonucu vericektir. 5 Yıllık tecrübelerim bunlar.

Düzenleyen powered : 22-06-2008 saat 22:53
powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön