Sayın M.Sema, bir süre susuz bırakırsanız çiçeklenirler. Ankara'da kaç gün olur bilmiyorum ama ben burada 10 gün kadar sulamadım, çiçeklendiler.
Ufak bir sebza bahçem var, yaklaşık 15 m2 civarında. Kediler rahat bırakmadığı için ertafını çevirdim, önceki mesajda yazdığım gibi giriş kısmına da bir uygulama yapmam gerekecek.
Kabak yetiştirmek kolay ama çok yer kaplıyor, patlıcanı yetiştirmek biraz zor, bu seçenekleri çıkarmam gerekti. Fasulye su istiyor, bahçeden olanın tadı bambaşka ama maalesef yerim dar.
Salatalık da problemli oluyor ama dalından alır almaz salataya koymak çok keyifli. Domates ve en kolay yetişen de biber bahçede mutlaka olmalı bence.
Otları saymıyorum, onlara her zaman yer bulmak kolay.
Beş kök salatalık almıştım ama bitişik kökleri ayırınca 9 adet oldular.
20 kök domates aldım, ikisi anlamadığım bir nedenden iki gün önce tamamen kurudu, üstelik birinde domatesler de vardı.
Tohumdan yetiştirdiğim çeri domatesler 1 m oldu. Olgunlaşınca, kızım dalından yiyecek.
Biberlerin fotoğrafı net çıkmadı, eklemedim. Çiçeklendiler ama yaprakları buruşuk ve üzerlerinde küçük yuvarlar delikler var, yapraklarında böcek göremedim.
Domateslere sırık dikmek için bu yöntemi BBC'de görmüştüm. Gerçekten pratik, sırıklar birbirini tuttuğu için devrilme olmuyor, çok sağlam çakmasanız bile zamanla yamulmuyor. Sırık adetlerini tamamlayınca 5 çift domatesi bir üst sırığa bağlayacağım. Bu yöntem fasulyeler için de çok güzel.