View Single Post
Eski 14-06-2008, 14:08   #24
Süha Şendoğan
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Türkiye’de 73 milyon beklenen nüfus 70 milyon çıktığı için kişi başına düşen milli gelir de 6 bin dolardan 7.400 dolara fırlamışmış. Ortalama olarak 56 yıl yaşıyormuşuz. Yani benim çok az ömrüm kalmış bu durumda(acaba becerikli yöneticilerimizin uzun yıllardır yedirdikleri ve içirdiklerinin buna bir katkısı olmuş mudur ki?). İşsizlik oranı %11,6 (Şubat 2008) Okur yazar oranı %77,2 (Burada kadın ortalaması elbette çok daha düşük).

Bunları neden yazdım? Meraklıları aşağıdaki linkten Avrupa Birliği üyeleri ile bir kıyaslama yapsınlar diye.
http://www.ntvmsnbc.com/news/288891.asp

İnsanlar eğitimli ve yarınlarına güvenle bakabiliyorlarsa toplumsal bilinçle hareket ederler. Eğitimsizse, yoksulsa; bugün zehirli domatesin ucuzluğuna, yarın kanser olacağını hesaba katsa bile sevinir. Yoksul insanın güvenle bakacağı bir yarın yoksa, günü kurtarmaya bakar.

Yöneticilerin görevleri var, toplumsal kuruluşların, haber merkezlerinin, bireylerin görevleri var.

Bizlere düşen, elimizden geldiğince bu konuları işlemek değil midir?

Haa bu arada Sn. Hassoman,sizden de zehirsiz bir sebzeden yapabileceğiniz salçaya alternatif bir tarif beklemekteyiz
Sn.Nevsune,
Dünkü Star tv.Mesut Yar haberine göre Kongo Kanamalı Kene virüsü sadece Türkiye'de onlarca insanı öldürüyor adını verdiği Kongo'da bile kayıp yok.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön