View Single Post
Eski 14-06-2008, 07:02   #60
eylems
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Selahattin Bey,benim salatalık fidemin durumu alttaki fotoğraflardaki gibi.
3. fotoğrafta kıvrılan yaprağı fotoğraflamaya çalıştım.Bunun gibi birkaç kıvrık yaprak daha var.Bir yazınızda yaprak kıvrıklığına dair besin noksanlığı demişsiniz.Bu besini nasıl takviye etmeliyim?Bana bitki dalları zayıf geliyorlar.Fideyi dikeli 1 ay olacak doğru dürüst dallanmadı **** boy atmadı.Fide kapalı balkonda duruyor havalanması için üst vasistas 24 saat vede gündüz açılır pencere sürekli açık.Balkon güneşlenme süresi ise yarım gün.Alt yaprak uçlarında sararma var ama yeni yapraklarda bu sararma yok bazı yapraklarda beyaz lekeler mevcut.Sulamayı genelde arıtılmış su ile arada ise musluk suyu ile yapmaktayım.Fideleri ekerken evde mevcut olan çiçek toprağına ekmiştim.Bitkiyi yakarım diye korktum ve çiçek toprağı(menekşe toprağı gibi) besin yönünden zengindir diye yine evde sakladığım koyun gübresi takviyesi yapmadım.
Hocam durum yukarıda anlattığım gibi nerelerde hatalıyım?
Dallarının kuvvetlenmesi durumu için sizce ne yapmalıyım?
Geçen yaz yine salatalık fidesi almıştım.O fide heryeri kaplamıştı ama bir tane bile salatalık yapmamıştı bol çiçek açıyor döl tutmuyordu.Çiçek dökme durumunu tekrar yaşamamak için ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

Düzenleyen eylems : 14-06-2008 saat 13:40 Neden: fotoğraf ekleme
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön