Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems
Sayın Buket Aknar, yeşil cevizler buralarda daha olgunlaşmadı.Kabukları oluşmuş ama içleri sıvı halde.Tarifinizde cevizin iç kısmı kullanılmıyormu?Bu tarif içilecek bir gıdayamı ait.Macun deyince katımsı ciklet gibi bir hal aklıma geliyor ama sizin anlattığınız içilecek bir şeye benziyor  tam anlayamadım.
|
Sevgili eylemss; bildiğiniz gibi cevizler sert kabuklu olur ancak burada bahsedilen kabukları sertleşmemiş durumda iken yapılır. Sertleşmemiş olsa da yine de şeftaliyi soyar gibi kabukları soyulur. İçilmez, tatlı olarak yenilir. Kuzey Kıbrıs Başlığında geçen yıl fotoğraf eklemiştim.
Bakınız
burada geçen yıl Kuzey Kıbrıs başlığında yaptığım tanım ve fotoğrafı görebilirsiniz.
Fotoğrafta görüldüğü gibi ceviz macununun çatalı özeldir. Tabağına bakmayınız geçen yıl evime yeni taşındığım için özel macun tabağını bulamamışım kahve fincanı tabağına koymuşum.
İkram edilirken mutlaka 1. fotoğrafta görüldüğü gibi bir bardak su üzerine çatal konur, tabakta da ceviz macunları vardır. Çatal ile su bardağını alan, isterse ceviz macununu suya koyarak yer, isterse de macunu bir lokmada yeyip üzerine afiyetle suyu içer.
Bu arada cevizler ayıklanırken eğer eldiven giyilmezse parmaklar kararabilir.