Sayın malbman,moralinizi bozmayın sevgili eczadolabının domatesleriyle mukayese yapmanız yanlış nedemi ? her şeyden önce aynı cins olduklarını bilmek lazım şartların aynı olduğunu söylemek lazım ıspatımı kolay bakınız size yarın benim domateslerimin resmini yollıyacağım . Budomateslerin hepsini ayni kişiden ve bir bağ olarak aldım. Parkurun ortası birazdaha fazla gelişti yan taraflar biraz daha az,yani hepsi ayni boyda değil. Sebep olarak şöyle yorumluyorum; uçlar daha çok rüzgar alıyor orta tabiiki da muhafazalı, o bile büyümeye tesir ediyor, ve her sene bu olayla karşılaşıyorum. Aslında eczadolabının bitkileriyle sizinkini karşılaştırdığımızda öyle hayret edilecek çok fazla bir anormallikte yok gibi.Önemli olan bitkinin sağlıklı büyümesi.Herhangi bir arazın gözükmemesi.diyelimki bir kavonozun suyunu 5 günde diğerini 6 günde bir değiştiriyoruz,o bile fark eder. Yavaş yavaş pratik kazandıkça sonuç sebep ilşkilerini daha iyi bulacağız.Gördüğüm kadarıyla hayıflanacak bir durum yok. ellerinize sağlık.
|