View Single Post
Eski 11-06-2008, 10:12   #1182
bernacyhn
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
TORF Nedir?:Nemli ve çok yagis alan, yaz sicakliklarinin düsük oldugu yörelerde bataklik ve benzeri su altindaki arazilerde yetisen bitkilerin kismen çürümesi ve kalin yataklar meydana getirmesi sonucu olusur. Asit reaksiyonludur. Azot disinda diger besin elementlerince fakirdir, hafif geçirgen ve gevsek yapida olup, su tutma kapasitesi çok yüksektir. Nispeten sterildir.
TORF Torf bir organik toprak düzenleyicidir. Köklerin etrafindaki topragin hava ve nemliligini düzenleyerek ideal bir büyüme ortami saglar. Torf besin maddesi içermez Saksili süs bitkileri yetistiriciliginde çok degerli bir materyaldir. Torf nemli ve çok yagis alan yaz sicaklarinin düsük oldugu yörelerde bataklik ve benzeri su altindaki arazilerde yetisen bitkilerin kismen çürümesi ve kalin yataklar meydana getirmesi sonucu olusur. Asit reaksiyonludur. Ph'si 3.5-4.5 tur. Azot disinda besin maddelerince fakirdir. Su tutma kapasitesi çok yüksektir. Nispeten sterildir.

TORF'un Faydalari:Kendi agirliginin 20 kati su tutar. Tuttugu suyu bitkinin ihtiyacina göre yavasca birakir. Torf topragin yapisini gevseterek ve havalandirarak köklerin saglikli gelisimini saglar. Kumlu topraklarin içine katilarak suyun ve besinlerin tutulmasina yardimci olur. Torf topragin veya ilave edilen besin maddelerinin süzülerek gitmesini engeller. Sonra onlari serbest birakir. Her türlü toprak karisiminin, su ve hava
tutma kapasitesini arttirmak için. Torf , Perlit ile esit miktarlarda karistirildigi zaman en
iyi köklendirme malzelerinden birini olusturur...

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön