View Single Post
Eski 10-06-2008, 16:37   #166
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
sayın oyaman,makinayı zoomlamadım,bizzat dibinden çektim,hatta sevdim okşadım mıncıkladım kensini...

Clematis sayfasını takip ediyorum arasıra, ama bana çok narin ve bakımı zordur gibi geldiği için edinmeyi pek düşünmedim.Daha yeni yeni başladım çiçek böcek işlerine...Buna da biraz daha tecrübe kazanınca alır bulurum dedim.

Bu clematis hanım,bizim gelinin ailesinin bahçesindeymiş,Tekirdağ'da yani..Çiçekli halini yeni gördüğüm için sarmaşığı farketmedim ben bir yıldır...Geçen haftasonu gelinimizin annesi bizi yemeğe çağırdı ve hava kararmış olmasına rağmen,eve girmeden bahçeyi gezeyim dedim.Hani istenecek fide veya tohum var mı diye....

Attığım çığlığı duysaydınız korkardınız, ev sahibi korktu çünkü...

"Clematis,ay inanmıyorum clematisssss...."

Gelinimizin babaannesine aitmiş çiçek.Yaşlı teyzenin de çiçekleri fecci kıymetliymiş...Ninecik adını falan bilmiyor,MOR DOLANDI diyor kendisine..

"Ya ben bundan çelik istiyorum lütfen lütfen" deyince,halime acıyıp üç kök clematisin en miniğini bana vermeyi teklif ettiler.Önce yok mok dedim ama istemem yan cebime koy...

Maalesef bu hafta eve gelirken araba tıklım tıkışık olduğu için fideyi almadım,inşallah iki hafta sonra benim olacak.

Şimdi bir iki sorum var..

Ben bu fideyi alıcam almasına da nasıl dikicem? Dikmeyi düşündüğüm yerin arkasındaki duvara taş kaplamak istiyoruz ama sanırım fide bu olaydan önce benim elimde geçicek.

-Fidenin resmini de koydum buraya,yerden yüksekliği 50-60 cm. kadar.Ben bu fideyi büyükçe bir saksının içinde tutabilir miyim bir süre?

-Sarılsın tırmansın diye bahçe tellerinin dibine ekmek istiyorum ama burası kışın çok rüzgar alıyor.Acaba yer uygun mudur?

-Çelik neresinden alınır,hangi kısım uygundur bu iş için?

Kör cehaletimle rezil etmeyeyim de güzelim clematisi.....

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön