Nihayet fotoğraf yüklemelerini bitirdim. sıra geldi geziyi anlatmaya..Her şeyden önce ağaçlarnete teşekkür etmeliyim,böyle bir grup oluşturularak nazik,sevecen,saygılı,hoşgörülü,misafirperver kişilerin bir vesile yaratarak bir araya gelmelerine ortam hazırladığı için..
Nazlı06 ve eşi Süleyman Beyin son derece titiz bir şekilde düzenleyip organize ettiği ve en küçük bir aksamaya yer vermedikleri böyle bir gezi için kendilerine kendim,eşim ve geziye katılanlar adına tekrar teşekkür ediyorum.Hem tarihi ve turistik bir gezi oldu hemde grubumuza uygun sera,çiçek,ağaç ve flora gezisi oldu.Günün bitmesini hiç kimse istemedi ama her güzel gün gibi o da tatlı anılarla ve en kısa sürede görüşmek dilekleri ile sona erdi.

Geziye katılanları bir kez daha hatırlarsak,
fatma dündar ve eşi,penelophe ve eşi,aziz gerzeli,eşi,annesi vekızı,mayranci ve eşi ile ev sahibi nazlı06 ve eşi süleyman bey..Tire İzmir'e 80 km.otobandan bir saatte rahatlıkla alınabiliyor.
Kahvaltıda acılı,sucuklu,karışık tostlar kadar Köksal beyin ve seyide ayrancı'nın çaykoliklikleri ortaya çıktı.Havuz başını tostları güzeldi.

Müze,arasta,türbe ziyaretleri ile germiyanoğulları,hellenistik devir özelliklerini taşıyan eserler açık hava müzesi gibi görülebiliyor. Tire'ye özgü karambol oyununu göremedik ama.