Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard
Bence yoğurt kaplarının veya su bidonlarının saksı amaçlı kullanılmasının çok büyük bir faydası var. Bunlar plastik malzemeler ve malesef ülkemizde çöp ayrıştırma işi emeklemekte iken bunların atılması hem petrolden yapıldıkları için milli servete zarar hem de doğaya zarar...
Tabii bir de çiçeklerin bu konuyu ne kadar umursadığı da önemli... Sanıyorum ki çiçekler bu konuda seçici davranmıyorlar ve hallerinden memnunlar.
Kendi adıma konuşmam gerekirse ben öğrenciyim ve yaptığım işlerden de az miktar para kazanıyorum. Bahçeli bir evde oturmaktayım ve her daim birşeyler yetiştirmek için çabalıyorum. En azından oturduğum evde kendi ürettiğim karbondioksiti kullanmaları için bile birşeyler yetiştirdiğim oluyor. Marketlerde veya çiçekçilerde büyük saksıların fiyatları benim için çok yüksek. Ayrıca daha önce dediğim gibi gidip plastikten yapılmış saksıya para verip evdeki hazır 5 lt. plastik şişeyi çöpe atmak hiç bana göre değil.
Ben de şişeleri değerlendiriyorum. 1.5 lt şişeye bile biber ektiğim oldu. Bunun ne zararı var peki? Estetik diyorsanız eğer evimin balkonuna baktıklarında yeşermiş fideleri görmek yerine su bidonlarını görenler tabii ki estetik bulmazlar durumu. Fakat bu hiç umrumda değil. Ayrıca konuya daha farklı yaklaşırsak eğer madem saksı olarak yoğurt kabı veya su bidonu kullanmak hiç estetik değil o zaman herkes ysl'den, vakko'dan, levi's tan falan giyinsin. Sonuçta benim giydiklerim de çoğu insan için estetik olmayabilir. Fakat bu da umrumda değil...
Sonuç olarak nasıl ki moda insanın kendine yakışanı giymesidir diyoruz bitki yetiştirmekte bitkinin iyi gelişmesini sağlamaktır...
En son olarak bir saksıya 8 - 10 ytl vereceğime evde içtiğim suyun bidonunu saksı yapıp 8-10 ytl ile gider bir meyve fidanı daha veya birsürü sebze fidanı alırım 
|
Sevgili Lizard, daha çok burada irdelenmek istenen sanki geri dönüşüm için kullananlar ve yeşili sevip her şartta etrafında yeşil görmek isteyenler değil de o dediğiniz markalardan aşağı giyinmeyip, lüks arabalara binip balkonlarına estetik açıdan önem vermeyenler..Yoksa dediklerinize katılmamak mümkün mü..?