View Single Post
Eski 08-06-2008, 22:16   #48
the
Yeni Üye
 
the's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 16
Merhaba,

Kısa bir süre önce işim gereği yaklaşık 1 ay kadar Ayvalık ve Cunda'da bulundum. Üstelik zeytinyağı ve sabun üreten bir fabrika ve başka bir fabrikanın zeytinyağı ile sabunlarını satan bir dükkanda çekim yaptık.

Onlar bana üstü kapalı ne bilgi verdiyse sizlerle paylaşabilirim.

1. Kendileri üretse bile kesinlikle yeşil zeytinyağlı sabunu önermiyorlar. Beyaz görünümlü zeytinyağlı sabunlar da kendi aralarında üretim açısından ayrılıyorlar. Görünüm olarak aynı sabunun birisinin kilosu 3 liraya satılıyorsa birisi 7 liraya satılabiliyor. İkisi arasındaki farkı kısaca anlayabilmem için şöyle özetlediler: beyaz sabun elinize aldığınızda kenarlarından tozlar dökülüyorsa ve kokusu elinizde kalıyorsa kalitelidir. Eminönü'nde, Kemeraltı'nda satılan açıktaki sabunlardan sakının derim, çünkü yapanlara göre doğala daha yakın sabunlar açıkta o kadar kalıp gibi duramaz.

2. O rengarenk görünen yeşil sabunların hepsinde renklendirici boya var ( benim anlamam için öyle söylediler ) Çekim yaptığımız fabrika, bunları dekoratif amaçlı istenilen fuarlar için ürettiklerini, bireysel kullanım için üretmediklerini söylemişlerdi. Pek inandırıcı değil ama olsun

3. Kendim sadece zeytinyağlı sabun kullandığım ve hemen hemen Ege'li olmamdan dolayı çoğunu denediğim için şunu söyleyebilirim: Çoğu turistik bölgelerde ev yapımı-doğal, fabrika görmemiş diyerek satılan , hatta kimi zaman biçimsiz olduğu için daha büyük bir hevesle aldığımız sabunların kendi içlerindeki dengesi ne yazık ki, işi ticarete dökmeye çalışan bazı uyanıkların elinde.

Ha ben napıyorum, çok güvendiğim bir yerden kilo ile alıyorum Biterse kargo ile göndertiyorum. O güveni de karşı taraf sağlıyo

Ama şunu söyleyebilirim, Ayvalık'tan zeytinyağı, Akçay'dan sabun alacaksınız!

the Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön