View Single Post
Eski 06-06-2008, 15:47   #572
TeKiN80
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZEYTUNSEVER Mesajı Göster
benim zeytinlerim bu yıl 3.yaşında vede 2. yaşında olan var.sulama konusunda tereddütlerim var.şu an tarlalarda ekinler biçildiğinden bize kanaldan su bile vermiyolar.şu an osmaniyede düz arazideki zeytinler susamışmıdır.ayrıca kullandığınız
ilaçların ismini ve firmasını yazsanız memnun oluruz.sizinle hemşeriyiz.sizde osmaniyedesiniz. zeytinleriniz düz arazidemi sulanabiliyormu yani?yoksa meyilli arazi çakıllı toprak mı? birde şu an düz arazideki zeytinleri sulamak gerekir mi?havuz yaparken nelere dikkat edecez. zeytinin su isteğini nasıl anlıyorsunuz? zeytin suyu sevmez diyolar bu sulamayın demek mi?sulamadan olurmu? bana ters geliyor?havuzyapma ve sulama yöntemi hakkında cevabınızı bekliyorum. kolay gelsin.

zeytin su ister her bitki gibi oda sonuçta canlı, su istemez die eskilerden beri diretilsede şimdiki üreticiler sulanması gerektiğini biliyorlar.biz zeytinlere 5 6 yaşlarında havuz yaptırıyorduk ama daha sonra ihtiyaç duymadık çünkü çukurova üniversitesinden getirdiğimiz seytin profosörü bunun zeytindeki kılcal damarlara zarar verdiğini söyledi.o yuzden biz epeydir yaptırmıyoruz sadece işçi tutup diplerinde olan otu havanın sıcak oldu zamanlarda orakla biçtirip atıyoruz.biz zeytinleri suluyoruz imkanımız olduğu kadarı ile imkanımız kadarı ile derken suyun ulaşmasının zor olacağı yerler var meyilli olan onları sulamak zor oluyor.Ama yinde onların içinde bile susayan olursa vermeye özen gösteriyoruz.

son olarak bişey daha paylaşmak istiyorum zeytine senede sadece bir defa su verme imkanı bulunan üreticilerimiz bu suyu zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönemde vermelerini tavsiye ederim.bunu da yine zeytin konusunda bilgisi olan bi ziraatçi arkadaş söylemişti.

TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön